Award Show

Årets Vinderbillede af Constantin Sunnerberg
Kunstner: Constantin Sunnerberg, årets vinder

I anledning af den 6. uddeling af Viborg Cartoon Awards - tidligere Niels Bugge Cartoon Awards - inviterede Viborg Kommune d. 12. oktober til awardshow for den første Viborg Cartoon Awards. Vi er stolte af fortsat at have præsenteret noget af det ypperste indenfor Satiretegning og af atter engang at have budt velkommen til en række internationale tegnere.

Det store award show for Viborg Cartoon Awards blev i 2018 afholdt på Viborg Teater fredag d. 12. oktober som en del af Kulturnatten i Viborg.

Vinderne af den internationale konkurrence blev:

  1. Constantin Sunnerberg, Belgien
  2. Shahrokh Heidari, Frankrig
  3. Cau Gomez, Brasilien

Vinderne af den lokale juniorkonkurrence blev:

  1. Troels O, 9. årgang Rødkærsbro Skole
  2. Karoline G, 9A, Søndre Skole
  3. Ahlam Salah, 9A Søndre Skole

Programmet for awardshowet var som følger:

14.30: Kulturdirektør Lars Stentoft er toastmaster og byder velkommen og præsenterer aftenens program. På både dansk og engelsk. 
14.55: Velkomsttale ved Kulturudvalgsformand Mads Panny. På engelsk. 
14.50: Den internationalt anerkendte danske fysiker Holger Bech Nielsen holder foredrag om Kunstig Intelligens. På engelsk.
15.10: Musikalsk intermezzo med Den Hvide Dame
15.20: Juryens formand Lars Refn holder tale om årets tema og de indsendte tegninger. På engelsk.
15.30: Prisuddelinger: Vinderne af både den internationale konkurrence og den lokale Juniorkonkurrence afsløres og udvælgelserne begrundes. Faciliteres af Juryens formand Lars Refn og Borgmester Ulrik Wilbek i fællesskab. På engelsk.
15.55: Afrunding og tak for i dag ved Lars Stentoft. På både dansk og engelsk.

Klokken 18.00-19.00 fortsætter programmet med fernisering på udstillingen af de 60 tegninger på Viborg Gl. Rådhus, Stænderpladsen 2. Udstillingen er åben hele aftenen til Kulturnatten (frem til klokken 22)

Programmet for ferniseringen var som følger:

18.00: Kulturdirektør Lars Stentoft byder velkommen og præsenterer programmet og fortæller om bygningen. På både dansk og engelsk.
18.15: Kulturudvalgsformand Mads Panny byder velkommen til de tre vindere

18.20: Vicepræsident i FECO og medlem af årets jury, Marlene Pohle holder tale om de tre vindere og deres tegninger og om årets udstilling generelt.
18.30: Viborg Cartoon Award er værter ved et glas vin og lidt tapas.
I hele åbningstiden til kulturnatten (18.00-22.00) vil 2-3 tegnere fra Graphic Storytelling være til stede og tegne gæsterne på papir til at få med hjem,  samt 2-3  studerende viser rundt i udstillingen. Der vil også være mulighed for at møde de tre konkurrencevindere.

 

Sidst opdateret: 24.10.2018